Hydrolyzed Collagen

Hydrolyzed Collagen: wat is het?

Hydrolyzed Collagen (EN) →  Gehydrolyseerd Collageen (NL) →  Collageen Peptides 

Collageen is een eiwit dat het belangrijkste bouwsteen is van je lichaam en zorgt voor de samenhang en elasticiteit van bindweefsels zoals huid, kraakbeen en botten. De meerderheid van het lichaamseigen collageen bestaat uit collageen Type 1, zoals botten, spieren en huid. Verschillende cellen in je lichaamsweefsel zijn verantwoordelijk voor de productie van collageen.

Naarmate je ouder wordt, produceert je lichaam minder natuurlijke collageen waardoor de eerste tekenen van ouderdom ontstaat. Dat begint rond je dertigste levensjaar en vanaf je veertigste levensjaar neemt het extra snel af. Dit resulteert onder andere in het ontstaan van rimpels, afname van het spierweefsel, botontkalking en kraakbeenslijtage.    

Hydrolyzed Collagen van Niche4Health is collageen van het Type 1 dat identiek is aan het menselijke collageen. Het wordt onttrokken uit de huid van runderen. Deze structuur is zeer vergelijkbaar met die van de menselijke huid.

Het collageen van Niche4Health is van het merk Peptan®: hét merk onder de collageen peptiden. Wij werken nauw samen met de producent. ‘Gehydrolyseerd’ betekent dat het enzymatisch verteerd wordt, waardoor het collageen opgesplitst wordt in kleinere ketens van aminozuren, de peptiden. Daardoor is het makkelijk verteerbaar en wordt het snel opgenomen door je lichaam.

Hydrolyzed Collagen van Niche4Health:

  • Draagt bij aan soepele gewrichten
  • Draagt bij aan een strakke huid
  • Draagt bij aan sterke botten
  • Draagt bij aan soepele spieren